Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pasajul Basarab, inaugurat sâmbătă

pasajul-basarab-inaugurat-sambata.jpg

Pasajul Basarab din Bucureşti este inaugurat în acest week-end.

Moment mult-aşteptat de mii de bucureşteni: Pasajul Basarab este inaugurat sâmbătă, 18 iunie, când locuitorii Capitalei sunt aşteptaţi la o promenadă, de către primarul Sorin Oprescu, de la ora zece dimineaţa. Circulaţia propriu-zisă va fi permisă pe pod de duminică, de la ora şase dimineaţa.

Pasajul Basarab este proiectul care a trecut prin mâinile mai multor primari. Ideea unei lucrări de infrastructură de acest gen a apărut în mandatul de primar al lui Traian Băsescu. Actualul preşedinte nu a apucat să-şi vadă însă visul cu ochii, întrucât proiectul a fost blocat vreme îndelungată de consilierii PSD.

Nici Adriean Videanu, tot membru PDL, nu a avut ocazia de a tăia panglica la cel mai mediatizat pasaj suprateran din România. Pasaj care este acum inaugurat de independentul fost social-democrat Sorin Oprescu.

De altfel, actualul primar nu vrea ca podul să fie legat neapărat de numele său. "Pasajul nu e al lui Oprescu, nu e al politicienilor, este al bucureştenilor şi pe aceştia îi invit să-l viziteze. Îi asigur că merită", spune Sorin Oprescu.

El precizează că pasajul reprezintă o lucrare "extrem de complicată" şi că este mândru că a reuşit să-l finalizeze.

 

Pasajul Basarab, proiect complex de infrastructură

 

Podul Basarab va face legătura rutieră şi de tramvai între bulevardul Nicolae Titulescu, şoseaua Orhideelor, podul Grozăveşti, bulevardul Vasile Milea şi şoseaua Grozăveşti.

Pe pasaj, va fi realizată o staţie de tramvai dotată cu scări fixe, lifturi şi scări rulante, care vor asigura legătura între nivelul peroanelor staţiei şi nivelul solului, precum şi cu staţia de metrou Basarab.

Proiectul cuprinde două traversări majore: una peste râul Dâmboviţa, în zona Grozăveşti, alta peste calea ferată, în zona Gării de Nord.