Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emoţii pentru elevii de clasa a VIII-a

Peste 220.000 de elevi susţin luni prima probă a evaluării naţionale, la Limba şi literatura română. Exemenul începe la ora 9.00 şi este organizat în aproape 5.000 de unităţi de învăţământ. Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a începe cu proba de Limba şi literatura română, iar Ministerul Educaţiei avertizează că supraveghetorii vor mai prudenţi decât până acum şi nu vor permite fraudarea examenului.

Şefii din Învăţământ avertizează că orice tentativă de fraudă atrage după sine eliminarea din sală şi acordarea notei unu la lucrarea respectivă. De asemenea, Ministerul Educaţiei interzice cu desăvârşire colectarea de fonduri materiale sau băneşti de la elevi sau părinţii care ar avea ca destinaţie asigurarea meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor de supreveghere.

Să mai spunem că Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) a elaborat 10 variante de subiecte. Acestea au un nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea în 120 de minute, susţine Ministerul Educaţiei.

Evaluarea naţională la clasa a VIII-a va continua marţi, cu proba la Limba şi literatura maternă, şi miercuri, 22 iunie, cu proba de Matematică. Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 24 iunie. În aceeaşi zi pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în 25 şi 26 iunie. Afişarea rezultatelor finale va avea loc pe 27 iunie.