Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Românii nu se implică în acte caritabile

romanii-nu-se-implica-acte-caritabile.jpg

Românii nu se implică în acte caritabile

Mai mult de jumătate dintre români nu se implică în acte caritabile. Iată ce reiese dintr-un studiu realizat de GFK Verein în 14 state. Peste 50 la sută dintre români recunosc că nu fac acte de caritate. Dintre aceştia, 36 la sută spun că nu îşi permit acest lucru, în timp ce 19 la sută spun fără jenă că nu le pasă.

Totuşi, dintre cei care sunt aplecaţi spre gesturi nobile, 38 la sută spun că în fiecare an donează bani, în timp ce 7 la sută donează diverse bunuri, haine sau obiecte. Dintre cei care donează bani, două treimi oferă între un euro şi 200 de euro pe an, se arată în studiu.

Astfel, România se situează la mijlocul clasamentului mondial atunci când vine vorba de donaţii în bani, unde cel mai bine stau ţări europene precum Olanda, Marea Britanie şi Suedia.

Cei mai mulţi donatori susţin cauzele de ajutorare a copiilor şi combaterea sărăciei. De asemenea, o treime dintre români se implică în campaniile în caz de dezastre.

Interesant este însă faptul că românii susţin şi organizaţiile religioase într-un procent ridicat : acest lucru poziţionează România în faţa tuturor ţărilor europene şi pe aceiaşi linie cu Statele Unite, unde se mai înregistrează un fenomen similar.

În fine, să mai spunem că numărul românilor care-şi rup din timpul liber ca să susţină prin voluntariat cauze nobile este mai scăzut decât în alte ţări : mai precis, doar 2 la sută dintre români fac acest lucru.