Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noi staţii de metrou inaugurate

noi-statii-metrou-inaugurate.jpg

Noi staţii de metrou inaugurate

Bucureştenii se vor deplasa mai uşor în capitalã. Vineri au fost inaugurate douã noi staţii de metrou. Este vorba despre Parc Bazilescu şi Jiului – din Bucureştii Noi.
Cele douã staţii Parc Bazilescu şi Jiului completeazã magistrala 4, care pânã acum se întindea de la Gara de Nord pânã la 1 Mai.

Deschiderea celor douã staţii era o necesitate absolutã pentru locuitorii zonei Bucureştii Noi, deoarece zona este deficitarã din punct de vedere al traficului la suprafaţã.

De altfel magistrala 4 se va extinde în continuare cu alte douã staţii care sunt în plan : Laminorului şi Lac Strãuleşti. Autoritãţile estimeazã cã în jur de 10 mii de cãlãtori vor tranzita cele douã staţii.

Premierul Emil Boc aflat la inaugurarea celor douã staţii de metrou a dat asigurãri ca în curând vor începe lucrãri pentru mãrirea hãrţii Metrorex.

Magistrala 4 se va extinde şi în celălalt sens, urmând a sã ajungã până în Berceni. Staţiile planificate de Metrorex pentru această direcţie sunt Haşdeu, Palatul Parlamentului şi Catedrala Mântuirii Neamului, după care magistrala se va uni cu tronsonul 2, în staţia Eroii Revoluţiei.