Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O primă victimă în Franţa din cauza bacteriei E.coli

ecoli.jpg

O primă victimă în Franţa din cauza bacteriei E.coli. Photo:Reuters

În Franţa se  înregistrează prima victimă din cauza bacteriei E.coli. O femeie în vârstă de 78 de ani a murit noaptea trecută la un spital din Bordeaux, a anunţat Agenţia regională de sănătate. Pacienta era internată din 24 iunie cu sindrom hemolitic şi uremic (SHU) provocat de bacteria E.coli.

Autorităţile nu au reuşit să stabilească sursa infecţiei în cazul acestei femei. La Bordeaux se mai află internate alte şapte persoane infectate cu bacteria E.coli. Starea acestora este stabilă, a mai precizat Agenţia regională de sănătate.

De precizat că toate persoanele infectate din Bordeaux, inclusiv femeia decedată, au fost tratate cu un nou medicament împotriva bacteriei E.coli.

La Bordeaux au fost înregistrate în total zece cazuri de îmbolnăvire, iar ancheta realizată de Direcţia pentru consum franceză a stabilit că cei mai mulţi pacienţi consumaseră seminţe germinate de schinduf, muştar şi lăptucă.

Până în prezent, 51 de persoane au murit din cauza complicaţiilor provocate de bacteria E.coli. Cele mai multe victime s-au înregistrat în Germania, 48, una în Suedia şi una în Statele Unite.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, au fost confirmate peste  4.000 cazuri de infectare în 16 ţări: 14 state europene, Canada şi SUA. Doar în Germania s-au înregistrat până în prezent 3900 de cazuri de infectare cu bacteria E.coli.