Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


FBI anchetează activităţile News Corp. în SUA

fbi-ancheteaza-activitatile-news-corp-sua.jpg

Rupert Murdoch vrea să pară relaxat în scandalul News of the World.

FBI a deschis o anchetă în legătură cu posibile interceptări telefonice ilegale în Statele Unite, efectuate de grupul de presă al magnatului Rupert Murdoch. De partea sa, Murdoch susţine că grupul News Corp. gestionează "extrem de bine" scandalul interceptărilor telefonice.

Mai mulţi congresmeni americani au cerut în plin scandal News of the World o anchetă federală, pentru a stabili dacă ziariştii din grupul News Corp. au încercat să obţină informaţii şi despre convorbirile victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001. FBI anunţă că analizează acest lucru.

Preşedintele Comisiei pentru Comerţ din Senatul SUA, Jay Rockefeller, a cerut încă de marţi declanşarea unei anchete asupra practicilor grupului media în Statele Unite.

News Corp. patronat de Rupert Murdoch deţine în SUA postul tv Fox, tabloidul New York Post şi cotidianul Wall Street Journal.

 

Rupert Murdoch e relaxat. Oare?

 

Magnatul media Rupert Murdoch susţine că grupul News Corp. gestionează "extrem de bine" scandalul interceptărilor telefonice ilegale izbucnit în Marea Britanie.

El spune că va înfiinţa un comitet independent, "pentru a ancheta fiecare cap de acuzare de conduită abuzivă" formulat de justiţie împotriva grupului său. Rupert Murdoch precizează într-un interviu pentru Wall Street Journal că respectivul comitet va fi condus de o personalitate care nu este angajată a grupului de presă.

Magnatul de 80 de ani declară că daunele suferite de News Corp. în Marea Britanie "nu reprezintă ceva din care să nu-şi poată reveni".

Rupert Murdoch se declară obosit şi agasat de numeroasele titluri de presă negative în legătură cu acest caz.

Amintim, tabloidul britanic News of the World a fost închis, după 168 de ani de activitate. Publicaţia este acuzată că a interceptat ilegal în anii 2000 telefoanele a circa patru mii de personalităţi, dar şi a rudelor soldaţilor ucişi în Irak şi Afganistan.