Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Focoase pentru rachete, dispărute dintr-un tren

focoase-rachete-disparute-dintr-un-tren.jpg

O anchetă a fost deschisă, după dispariția a zeci de focoase pentru rachete, dintr-un tren.

Anchetă a Parchetului Militar Bucureşti, după ce 64 de focoase pentru rachete au dispărut dintr-un tren care transporta armament pentru export, de la o fabrică din judeţul Braşov.

Exportul de armament, realizat de o firmă particulară avea destinaţia Bulgaria. Autorităţile au instalat mai multe filtre, pentru a-i descoperi pe hoţi şi insistă că focoasele dispărute din tren nu reprezintă muniţie de război, ci simple componente, ce nu prezintă niciun pericol.

În paralel cu ancheta Parchetului, Jandameria îi anchetează și ea pe cei zece jandarmi însărcinaţi cu paza transportului.

 

Jandarmeria promite sancțiuni, după dispariția focoaselor

 

Reprezentantul Jandarmeriei, Florin Fulea, spune că la finalul anchetei Parchetului Militar, se vor aplica şi sancţiuni, dacă jandarmii vor fi găsiţi vinovaţi.

La nivelul Jandarmeriei, inspectorul general a dispus crearea unei comisii care să analizeze modul în care s-au petrecut lucrurile în această misiune şi dacă vor fi constatate nereguli, acestea să fie sancţionate”, a declarat Florin Fulea.

Cele patru lăzi în care se aflau câte 16 focoase pentru rachete au dispărut sâmbătă, 16 iulie, dintr-un tren care transporta armament de la Zărneşti spre Bulgaria, dispariţia fiind semnalată în Gara Stăneşti din judeţul Giurgiu.

 

Multe întrebări după dispariția focoaselor

 

Conform unor surse judiciare citate de Mediafax, de la Braşov spre Bulgaria trenul a avut două opriri, iar dispariţia lăzilor cu focoase a fost sesizată de către angajaţii CFR din Gara Stăneşti (Giurgiu), care au observat că de la unul dintre vagoane lipsea sigiliul.

Ulterior, împreună cu jandarmii şi Poliţia a fost constatată lipsa celor patru lăzi în care se aflau cele 64 de focoase.

Sursele citate mai spun că dispariţia ar fi fost sesizată sâmbătă după-amiază. Reprezentanţi ai Ministerului Apărării susţin că transportul nu aparţine ministerului.