Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Camerista din scandalul DSK, audiată opt ore

camerista-scandalul-dsk-audiata-opt-ore.jpg

Camerista din cazul DSK, Nafissatou Diallo (Foto: Reuters/Shannon Stapleton)

Camerista care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn de viol a fost audiată miercuri timp de opt ore de procurorul din Manhattan. Audierile s-au axat pe o compromiţătoare conversaţie telefonică, pe care a avut-o cu un deţinut după presupusele fapte atribuite lui DSK.

Potrivit New York Times, camerista din cazul DSK, Nafissatou Diallo l-a sunat la o zi după presupusa agresiune sexuală pe un prieten aflat într-o închisoare din Arizona. Ea ar fi spus: "Acest tip (Dominique Strauss-Kahn) are mulţi bani, ştiu ce fac".

Această presupusă conversaţie dintre cameristă şi bărbatul încarcerat este unul dintre elementele-cheie care au destabilizat acuzarea din cazul DSK şi au dus la eliberarea condiţionată a fostului director general al FMI, Dominique Strauss-Kahn.

Anchetatorii au avut nevoie de câteva săptămâni pentru a traduce această conversaţie telefonică din limba fula, etnia de origine a lui Nafissatou Diallo. Unele canale media susţin însă că traducerea nu este foarte clară şi ridică întrebări.

 

Avocatul cameristei are altă versiune

 

Avocatul cameristei, Kenneth Thompson, prezintă însă altă variantă: "Unele lucruri au fost amestecate în această citare care a fost dată (ziarului) New York Times. Am ascultat această înregistrare şi ea arată că victima nu a pronunţat niciodată aceste cuvinte. Ea i-a spus acestei persoane că «cineva a încercat să mă violeze şi este cineva care are putere, un om important»".

De altfel şi camerista din cazul DSK a negat informaţia apărută în New York Times. Într-un interviu acordat televiziunii americane ABC, Nafissatou Diallo a declarat că nu a pronunţat niciodată cuvintele care îi sunt atribuite de cotidian.

Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat condiţionat pe 1 iulie, dar este în continuare vizat de şapte capete de acuzare în Statele Unite, în special pentru tentativă de viol, agresiune sexuală şi sechestrare. El este în prezent privat de paşaport şi nu poate părăsi teritoriul american.