Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Anders Breivik şi-a cumpărat “arsenalul” de pe internet

atentat-oslo-anders-behring-breivik.jpg

Anders Behring Breivik, suspectul principal în cazul atacurilor de la Oslo

Norvegianul Anders Behring Breivik, presupusul responsabil pentru atacurile din 22 iulie din Norvegia, şi-a procurat o parte a arsenalului pe eBay, de la furnizori britanici. Sunday Telegraph scrie în ediţia de duminică faptul că acesta a cumpărat, în noiembrie, circa 500 de grame de sulf, folosind un cont e-Bay cu numele de utilizator andrewbrei.

Norvegianul a cumpărat, prin intermediul aceluiaşi site, şi unelte şi diferite echipamente de la furnizori britanici, inclusiv o mască respiratorie şi o salopetă de protecţie de la un profesor universitar din Birmingham, stabilit în Statele Unite.

Breivik se autopropune şef al armatei

Autorul atacurilor din norvegia "este mai mult decât dornic să coopereze" cu anchetatorii, au dezvăluit sâmbătă procurorii care îl anchetează pe extremistul care a ucis săptămâna trecută 77 de persoane în două atacuri în Oslo. Anchetatorii au declarat presei că, în cursul celui de-al doilea interogatoriu, Anders Breivik a fost calm şi a încercat să-şi explice faptele.

Conform televiziunii publice norvegiene, Anders Breivik i-a uimit pe anchetatori la ultima sa înfăţişare, când a cerut să fie numit la conducerea armatei pentru a coopera şi mai mult.

Breivik a cerut demisia Guvernului, a Statului Major al aramtei, dar şi abdicarea regelui Harald al V-lea, mai dezvăluie televiziunea norvegiană.

Coordonatorul anchetei judiciarespune că singurul subiect pe care Breivik îl evită este cel legat de celelalte celule ale organizaţiei sale.

Aflat în detenţie provizorie într-o închisoare de maximă securitate, extremistul urmează să fie supus unor examinări psihiatrice.