Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Civilizaţia, motiv de plecare în Occident pentru cadrele medicale

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Aproape 14 la sută dintre angajaţii din sistemul sanitar doresc să plece să muncească în străinătate, se arată într-un studiu realizat de Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Socială „Solidaritatea”. Ca noutate, un motiv tot mai des invocat de cei care pleacă să muncească în străinătate este civilizaţia, explică la RFI coordonatorul studiului, Viorel Rotilă.

Viorel Rotilă spune că “pe lângă salariile atractive şi condiţiile de muncă, şi gradul de civilizaţie al ţărilor de destinaţie  începe să aibă o pondere din ce în ce mai mare în decizia de a pleca”.

Studiul realizat de Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Socială „Solidaritatea” mai arată că  peste 80% din angajaţii din sănătate consideră că  lucrează în condiţii periculoase.

Potrivit cercetării, aproximativ 60% dintre respondenţi sunt nevoiţi să-şi cumpere halatele, ceea ce provoacă frustrare şi insatisfacţie la locul de muncă.

La realizarea studiului au participat peste 500 angajaţi din sistemul sanitar  reprezentând diferite categorii profesionale.

 
Coordonatorul studiului, Viorel Rotilă, intervievat de Andreea Orosz