Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un grav atentat loveşte Irakul

un-grav-atentat-loveste-irakul.jpg

Atentatele sângeroase par să nu se mai sfârşească în Irak.

Irakul este scena unui nou atentat de proporţii. Cel puţin 34 de persoane au murit şi alte peste 60 au fost rănite, luni, 15 august, într-un dublu atentat cu bombă comis în oraşul Kout, la 160 de kilometri sud-est de Bagdad. Printre victime se află femei şi copii. Alte atacuri au avut loc luni în oraşe precum Tikrit sau Bakuba.

Cele două atentate din oraşul irakian Kout au avut loc în jurul orei locale 8.00 (5.00 GMT), într-o zonă aglomerată din centrul oraşului, potrivit Poliţiei.

"Am primit până acum 33 de trupuri neînsufleţite şi acordăm îngrijiri pentru 52 de răniţi", preciza dimineaţă un medic de la spitalul al-Zahra din Kout. Printre victime se află femei şi copii.

Exploziile au fost cauzate de o bombă instalată pe marginea unui drum şi de o maşină-capcană. Ca în multe alte cazuri de acest gen, a doua bombă a explodat după ce forţele irakiene de securitate au sosit la faţa locului în urma primei deflagraţii.

Atentatele comise în iulie în Irak s-au soldat cu 259 de morţi. Dintre ei, 159 erau civili, 56 poliţişti, iar 44 membri ai forţelor armate.