Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Masacru în Siria, descoperit de Amnesty International

Oroare în Siria: un raport Amnesty International arată că din 88 de deţinuţi care au murit în închisori siriene de la începutul revoltelor, cei mai mulţi au fost torturaţi. Dintre aceştia, zece erau copii. Datele publicate de Amnesty International mai arată că în total, peste 2.200 de persoane au fost ucise în reprimarea violentă a manifestaţiilor prodemocraţie din ţară.

Persecuţie sistematică la scară largă – iată cum cataloghează Amnesty International situaţia în urma reprimării din Siria. Torturile semnalate în raportul Amnesty încep cu bătăi, arsuri, biciuieli, electrocutări, tăieturi şi ajung până la organe genitale mutilate!

Organizaţia a documentat cazurile cu o listă întreagă de nume, iar experţi internaţionali de medicină legală s-au pronunţat cu privire la posibile cauze ale morţii victimelor.

Amnesty International arată în raportul despre Siria că metodele de tortură sunt aplicate în Siria de mai mulţi ani. Un reprezentant al organizaţiei a declarat pentru BBC că în prezent se estimează că sunt deţinute între 12 şi 15 mii de persoane care au participat la proteste antiguvernamentale.

Raportul apare în contextul în care Guvernul sirian a negat acuzaţiile potrivit cărora cel puţin o groapă comună a fost descoperită lângă un centru de detenţie din Deraa.