Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Medvedev denunţă starea aviaţiei, după tragedia de la Iaroslavl

medvedev-denunta-starea-aviatiei-tragedia-iaroslavl.jpg

Tragedie aviatică la Iaroslavl (Rusia), soldată cu 43 de morţi (Foto: Reuters/Anna Hallams/Scanpix)

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, denunţă starea aviaţiei civile din Rusia. Liderul de la Kremlin a mers joi, 8 septembrie, la locul accidentului de avion în care au murit 43 de oameni, în apropiere de Iaroslavl. Cele mai multe victime erau membri ai echipei locale de hochei.

Dmitri Medvedev cere "o anchetă minuţioasă", după accidentul aviatic de la Iaroslavl. Preşedintele rus denunţă starea transportului aerian din Rusia, unde au avut loc, începând din luna iunie, patru accidente, în care au fost implicate avioane fabricate în fosta Uniune Sovietică.

"Problema aviaţiei civile şi securitatea (aeriană) au făcut obiectul mai multor discuţii. Au fost deblocate mijloace financiare, dar situaţia rămâne urâtă, aşa cum arată seria de catastrofe aeriene din această vară", spune Dmitri Medvedev.

"Nu este posibil să se continue aşa", afirmă preşedintele, care solicită în special "reducerea radicală a numărului de companii aeriene" în Rusia.

Ironia face ca liderul de la Kremlin să fi fost aşteptat joi la Iaroslavl, pentru o conferinţă internaţională ce avea să fie organizată chiar în incinta patinoarului acestei echipe. În faţa complexului sportiv s-au adunat mulţi locuitori, care au venit să depună flori.

Printre morţi se află şi vedete străine, care au câştigat mai multe turnee mondiale şi au jucat în liga nord-americană de hochei (NHL).

Anchetatorii au două piste: o problemă tehnică şi o eroare de pilotaj. Altă cauză ar putea fi calitatea slabă a combustibilului, potrivit unei surse din domeniul aviaţiei, citate de RIA Novosti.

 
Corespondentul TVR şi RFI la Moscova, Liviu Iurea, despre accidentul de avion de la Iaroslavl (Rusia)