Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atentat în Afganistan, înaintea ceremoniilor din SUA

Atentat taliban în Afganistan, cu o zi înainte de comemorarea atentatelor de la 11 septembrie. Un kamikaze a detonat sâmbătă un camion-capcană la intrarea într-un avanpost de luptă al NATO în centrul Afganistanului, provocând moartea a două persoane şi rănirea altor peste 100, dintre care 77 de militari ai coaliţiei.

Talibanii au revendicat pe site-ul lor de Internet acest atac comis cu o zi înainte de comemorarea a zece ani de la atentatele din 11 septembrie, de la New York şi Washington.

"Un kamikaze taliban a detonat un vehicul plin cu explozibili la intrarea în Postul de comandă avansat (COP) din Sayed Abad, în provincia Wardak", arată un comunicat al Forţei NATO în Afganistan (ISAF), publicat duminică.

Districtul Sayed Abad, situat la circa 70 de kilometri sud-vest de Kabul, este controlat în mare măsură de talibani. Aceste atacuri au avut loc cu câteva ore înainte de comemorarea a zece ani de la 11 septembrie, tragedia care a generat actualul conflict din Afganistan.

Sâmbătă, talibanii au afirmat într-un comunicat că 11 septembrie a fost un "pretext al colonialismului american" în Afganistan, amintind că afganii nu au jucat niciun rol "în atacurile împotriva Statelor Unite".