Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tragedie aviatică în Nepal

tragedie-aviatica-nepal.jpg

Un avion s-a prăbușit în Nepal: 19 persoane au murit.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Nepal. Toate cele 19 persoane aflate la bord au murit, anunță autoritățile duminică, 25 septembrie. Singurul supraviețuitor inițial al accidentului a murit în spital.

Avionul transporta turiști străini pentru un tur în apropiere de Muntele Everest. Aparatul de zbor avea la bord trei membri nepalezi ai echipajului, zece turiști indieni, trei nepalezi și alți trei turiști străini.

Controlorii de zbor au pierdut contactul cu avionul în jurul orei locale 07.30. Martorii oculari au văzut cum din aparat ieşeau flăcări, înainte de a se prăbuşi. "Cele 19 persoane au murit. Zborul 103 al Buddha Air se întorcea dintr-un tur în munţi în momentul în care s-a prăbuşit peste dealul Kotdada, la aproximativ zece kilometri de Katmandu", precizează Bimesh Lal Karna, care conduce departamentul de urgenţă al aeroportului internaţional Tribhuwan (Katmandu).

Singurul supravieţuitor al accidentului a murit în spital, spune un purtător de cuvânt al Poliţiei Binod Singh. "Operaţiunile de ajutor au fost încetinite de ploile puternice", afirmă el.

Accidentele de avion sunt relativ frecvente în Nepal, țara cu cei mai înalţi munţi din lume.

Ultimul accident grav a avut loc în decembrie 2010, când un Twin Otter, cu trei membri ai echipajului la bord şi 19 pasageri s-a prăbuşit pe un versant muntos, la scurt timp după decolare, la 140 de kilometri est de Katmandu.