Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alertă la New York

anwar-awlaqi-afp.jpg

Imamul Anwar al-Awlaki

Poliţia din New York este în stare de alertă după uciderea imamului Anwar al-Awlaki în Yemen, cunoscut pentru legături cu reţeaua Al Qaida. Autorităţile americane sunt îngrijorate de posibile acte de răzbunare pentru moartea imamului radical americano-yemenit.

 

"Ştim că Awlaki avea adepţi în Statele Unite, inclusiv la New York, şi din acest motiv rămânem vigilenţi", a declarat comandantul Poliţiei din NY.

"Informaţiile potrivit cărora locotenentul său Samir Khan a fost ucis sunt de asemenea o veste bună", a adăugat el, referindu-se la un informatician american care, potrivit unui lider tribal, face parte din grupul de şase persoane eliminate odată cu Awlaki în Yemen.

"Khan avea contacte importante la New York şi publica revista în engleză Inspire (revista reţelei al-Qaida în Peninsula Arabă-n.r.), care îi învăţa pe lupii singuratici să construiască o bombă acasă şi care a desemnat gara Grand Central (din New York) drept ţintă", a precizat comandantul poliţiei.

Anwar al-Awlaki, declarat inamic public al Washingtonului, la fel ca si Osama ben Laden, a fost ucis vineri în Yemen, potrivit oficialilor yemeniţi şi americani.