Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nobel pentru Medicină: trei savanţi recompensaţi

nobel-medicina-trei-savanti-recompensati.jpg

Trei savanţi împart premiul Nobel pentru Medicină pe 2011.

Premiul Nobel pentru Medicină revine în acest an unui grup de savanţi din SUA, Luxemburg şi Canada. Cercetătorii Bruce Beutler (SUA), Jules Hoffmann (Luxemburg) şi Ralph Steinman (Canada) au fost recompensaţi, luni, 3 octombrie.

Cei trei oameni de ştiinţă au fost recompensaţi cu premiul Nobel pentru Medicină pentru cercetările lor din domeniul sistemului imunitar.

În 2010, distincţia a fost atribuită cercetătorului britanic Robert Edwards, pentru descoperiri în domeniul fertilizării in vitro.

Premiul pentru Medicină deschide practic sezonul Nobel. Următorul premiu, cel pentru Fizică va fi anunţat marţi, 4 octombrie, urmând ca miercuri să fie atribuit premiul Nobel pentru Chimie. Câştigătorul premiului Nobel pentru Literatură va fi anunţat joi.

Premiul Nobel pentru Pace, singurul atribuit de Norvegia, va fi anunţat vineri. Cel pentru Economie va fi decernat luni.

Laureaţii vor primi câte o medalie din aur şi un premiu în valoare de zece milioane de coroane suedeze (echivalentul a 1,08 milioane de euro).