Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pambuccian: Apple nu va fi la fel fără Steve Jobs!

pambuccian-apple-nu-va-fi-fel-steve-jobs.jpg

Steve Jobs s-a stins din viaţă, la vârsta de 56 de ani.

"E greu de crezut că Apple va rămâne ce ştim acum că este!", spune la RFI deputatul Varujan Pambuccian, membru în Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor. Steve Jobs a excelat printr-o "viziune foarte largă, foarte îndrăzneaţă şi nu se găsesc pe toate drumurile oameni de genul lui", afirmă Pambuccian.

Reporter: Cum va arăta concernul Apple fără Steve Jobs? În perioada în care a părăsit compania, aceasta a fost aproape de faliment, după care tot el a ridicat-o şi a reinventat-o. Acum ce se va întâmpla?

Varujan Pambuccian: Noi credem că oamenii odată ce ajung să construiască companii, ele sunt maşinării care merg de la sine. Nu e deloc aşa! E greu de crezut că Apple va rămâne ce ştim acum că este! Probabil că va avea o inerţie foarte mare şi direcţia asta a interfeţelor gestuale, a iPhone-ului, a Tabletei vor continua să meargă înainte, însă lumea IT-ului este una în care lucrurile se schimbă foarte mult din 5-6 în 5-6 ani. Ce se va întâmpla cu Apple peste 5-6 ani este greu de ştiut. Aici îţi trebuie oameni cu viziune foarte largă, foarte îndrăzneaţă. Steve Jobs prin asta a excelat şi nu se găsesc pe toate drumurile oameni de genul lui!

 

Rep.: Credeţi că va mai apărea în lumea IT o personalitate de talia lui Steve Jobs în următorii ani?

V.P.: Întotdeauna apar figuri de genul ăsta în domeniul IT şi probabil că nici în viitor nu vom duce lipsă de oameni cu viziune. Dar de fiecare dată când dispare o asemenea personalitate, lumea se schimbă şi nu se schimbă în bine, pentru că oamenii ăştia nu acumulează doar viziune, doar îndrăzneală, ci şi foarte multă experienţă şi experienţa aia e foarte greu de câştigat.

 

Co-fondatorul Apple şi fostul director general al concernului Apple, Steve Jobs, s-a stins din viaţă la vârsta de 56 de ani, în Palo Alto, California. Jobs a căzut victimă cancerului de pancreas. Produsele sale vizionare au forţat noi obiceiuri de utilizare şi au bulversat sectoare întregi ale domeniului IT.

 
Varujan Pambuccian, intervievat de Cosmin Ruscior, despre moartea lui Steve Jobs