Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Steve Jobs, omagiat de Obama, Gates şi Snoop Dogg

steve-jobs-omagiat-obama-gates-snoop-dogg.jpg

Co-fondatorul Apple, Steve Jobs, a murit la vârsta de 56 de ani.

Moartea lui Steve Jobs a provocat un flux neîntrerupt de reacţii pe reţelele de socializare Twitter şi Facebook, unde numeroase persoane i-au adus un omagiu co-fondatorului Apple. Numeroase personalităţi şi-au exprimat regretul faţă de dispariţia lui Steve Jobs. Barack Obama, Bill Gates sau Mark Zuckerberg sunt doar câţiva dintre cei care au vorbit despre cel pe care l-au numit la unison "un vizionar şi un mare inovator american".

"Steve s-a numărat printre cei mai mari inventatori americani, suficient de curajos să gândească diferit, suficient de curajos să creadă că poate schimba lumea şi suficient de talentat să o facă", spune preşedintele american, Barack Obama.

Pentru unii concurent, pentru alţii prieten, Steve Jobs e regretat de numeroase personalitãţi din IT, show-biz şi de pe scena politică.
Bill Gates, co-fondator şi preşedinte al Microsoft, aflat timp de 30 de ani în competiţie cu Steve Jobs, a declarat că "lumea cunoaşte rar pe cineva care a avut un impact atât de profund cum l-a avut Steve. Pentru cei dintre noi destul de norocoşi să fi lucrat cu el este o nebunească mare onoare".

Caracterizat drept cel mai mare CEO al generaţiei sale, co-fondatorul Apple este regretat şi de Rupert Murdoch, CEO al News Corporation, care subliniază că "am pierdut unul dintre cei mai influenţi gânditori, creatori şi antreprenori ai tuturor timpurilor".

Mark Zuckerberg, fondator şi CEO al Facebook, îi mulţumeşte şi el lui Steve Jobs că i-a fost "mentor şi prieten", iar actorul Arnold Schwarzenegger a postat un mesaj pe Twitter: "Steve a trăit Visul Californian în fiecare zi a vieţii sale, a schimbat lumea şi a fost o sursă de inspiraţie".

Cântăreţul P Diddy, actriţa Eva Longoria, primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, cineastul Spike Lee, rapperul Snoop Dogg figurează printre vedetele care i-au adus de asemenea un omagiu lui Steve Jobs pe Twitter.