Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Primăria Capitalei rămâne fără bani pentru facturile de căldură

Primarul General al Capitalei cere ştergerea datoriei istorice a RADET către ELCEN, furnizorul de căldură. Sorin Oprescu le-a solicitat consilierilor generali să adopte un proiect de hotărâre în acest sens şi a avertizat că, în caz contrar, în 2012 Primăria nu va mai putea subvenţiona facturile populaţiei.

Primăria Bucureştiului mai are bani pentru căldură doar până în luna decembrie. Dacă Guvernul nu va acţiona, bucureştenii vor fi nevoiţi să suporte integral majorarea preţului gigacaloriei, a avertizat Sorin Oprescu. El a explicat că situaţia s-ar rezolva rapid dacă Guvernul şi-ar achita datoriile către municipalitate: "Este vorba de cele aproximativ 320 milioane de lei care reveneau Bucureştiului şi rămâneau întotdeauna doar pe hârtie, în cel mai fericit caz veneau în jur de 120 milioane de lei, restul fiind acoperit de primărie", a explicat primarul Oprescu.

Bucureştenii plătesc din acest an mai mult pentru energia termică, preţul crescând de la 124 lei/Gcal la 169,88 lei/Gcal, inclusiv TVA. Majorarea a fost aprobată la sfârşitul lunii iulie de consilierii municipali. Sorin Oprescu a anuntat iniţial că şi în această iarnă, probabil până în martie, diferenţa între valoarea preţului real, respectiv 318 lei, şi 170 de lei cât plăteşte populaţia, cu excepţia celor cu venituri mari, va fi suportată de către municipalitate.