Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turcia: continuă căutările supravieţuitorilor

Speranţele de a găsi supravieţuitori ai cutremurului din Turcia scad de la o oră la alta. Echipele de salvare nu reuşesc să găsească decât cadavre, anunta AFP.

La aproape 48 de ore de la cel mai puternic cutremur produs în Turcia după 1999, aproximativ 100 de cadavre au fost scoase de sub dărâmăturile clădirilor din Van, reşedinţa provinciei cu acelaşi nume, situată la doar 19 kilometri sud-vest de epicentrul seismului cu magnitudinea de 7,2.

Cel mai recent bilant provizoriu al cutremurului indica 279 de morţi şi peste 1.300 de răniţi. Conditiile sunt severe, meteorologii au anunţat ninsoare pentru maine iar în timpul noptii temperatura scade sub 0 grade.

 

Precedentul bilanţ comunicat de autorităţi era de 264 de morţi.

Echipele de intervenţie au reuşit să salveze o adolescentă de 16 ani, de sub ruinele blocului său din Ercis. Adolescenta zâmbea când a văzut lumina zilei şi a fost transportată la spital.

Oraşele Ercis şi Van sunt cele mai afectate de cutremurul de 7,2 produs duminică la prânz.

În 1999, două cutremure puternice produse în nord-vestul ţării s-au soldat cu circa 20.000 de victime. Un alt seism, produs în provincia Van în 1976, a provocat moartea a 3.840 de persoane.