Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Siria: tortură intravenos

siria-proteste-reuters-video-amator.jpg

Proteste anti Assad în Siria

Pacienţii din spitalele controlate de Guvern în Siria sunt torturaţi în eforturile de suprimare a revoltelor care afectează regimul preşedintelui Bashar al-Assad. Iatã ce se arată într-un raport al Amnesty International, citat de BBC

Pacienţi din cel puţin patru spitale au fost supuşi torturii şi relelor tratamente, inclusiv de către personalul medical. Mulţi civili răniţi consideră că este mai sigur pentru ei să nu meargă la spital.

Oficiali din cadrul Amnesty International au declarat că autorităţile par le fi "dat mână liberă în spitale forţelor de securitate iar în multe cazuri personalul spitalului participă la torturi şi rele tratamente comise asupra persoanelor pe care se presupune că ar fi trebuit să le îngrijească.

Raportul conţine cazuri concrete de pacienţi care au fost luaţi din spitale. Un exemplu a avut loc în septembrie când forţele de securitate au efectuat un raid într-un spital din Homs, în căutarea unui presupus comandant înarmat care se opunea Guvernului.

Nereuşind să îl găsească, forţele de securitate au arestat 18 persoane rănite, potrivit Amnesty. Un membru al personalului a declarat că a văzut cel puţin un pacient inconştient căruia i s-a smuls ventilatorul şi a fost luat.