Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Încă o minune după seismul din Turcia

Un băiat în vârstă de 13 ani a fost scos în viaţă dintre dărâmături la peste 108 ore de la cutremurul de 7,2 grade care a afectat duminică estul Turciei.

Agenţia Anatolia susţine că băiatul a fost găsit rănit printre ruinele unei clădiri de locuinţe. Anterior, un tânăr în vârstă de 18 ani, Imdat, a fost găsit de echipele de salvare la Ercis, oraşul cel mai afectat de seism.

Povestea lui, care le oferă speranţă multora ce încă aşteaptă informaţii despre cei dragi, intervine după ce eforturile de salvare au fost întrerupte în oraşul învecinat Van.

Arabia Saudită a anunţat joi un ajutor în valoare de 50 de milioane de dolari pentru victimele seismului care a afectat duminică Turcia. Potrivit agenţiei oficiale Spa, regele Abdallah a ordonat acordarea unei asistenţe de 50 de milioane de dolari pentru "Turcia soră", pentru a o ajuta în eforturile sale de a face faţă consecinţelor cutremurului.

Seismul cu magnitudinea 7,2 care a afectat provincia orientală turcă Van s-a soldat cu 534 de morţi şi 2.300 de răniţi, potrivit unui nou bilanţ.