Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Soldați NATO, uciși în Afganistan

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

În Afganistan, ziua de sâmbătă, 29 octombrie s-a dovedit a fi mortală pentru unii soldați NATO. Doi militari au fost uciși în sudul țării de către un bărbat îmbrăcat în uniformă militară. Cel puțin zece soldați ai coaliției, cei mai mulți americani, au murit în urma unui atentat sinucigaș la Kabul. Patru civili și un polițist afgan au fost de asemenea uciși. Talibanii au revendicat atacul.

Corespondenta RFI la Kabul, Marie Forestier

Spre sfârșitul dimineții, un kamikaze la volanul unei mașini încărcate cu explozibil a luat la țintă un convoi militar la sud-vest de Kabul. Mașina-capcană a explodat la trecerea unui autobuz care transporta soldați NATO, în majoritate americani. Explozia a răsturnat autobuzul și alte mașini aflate în preajmă. Două elicoptere ale NATO au aterizat ulterior în locul respectiv, pentru a evacua răniții.

După mai multe atacuri comise în ultimele luni în capitala Afganistanului, nivelul de securitate a fost ridicat în jurul clădirilor oficiale, iar punctele de control au fost întărite.

De asemenea, în dimineața zilei de sâmbătă, în sudul Afganistanului, doi soldați NATO au fost uciși. Un bărbat care purta o uniformă a armatei afgane a deschis focul asupra lor, fiind apoi împușcat mortal.

În fine, în estul Afganistanului, o femeie s-a aruncat în aer lângă birourile afgane de recrutare. Ea nu a făcut însă victime. Atacurile femeilor-kamikaze sunt rare în Afganistan.