Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Revistă satirică franceză, incendiată după un număr dedicat Tunisiei

revista-satirica-franceza-incendiata-un-numar-dedicat-tunisiei.jpg

Sediul revistei pariziene Charlie Hebdo, afectat de un incendiu (Foto: AFP/Alexander Klein).

Redacţia pariziană a revistei satirice Charlie Hebdo a fost afectată de un incendiu de origine criminală, în noaptea de marţi spre miercuri. Asta în contextul în care revista a publicat un număr special despre alegerile din Tunisia, sub numele "Sharia Hebdo". Flăcările nu au făcut victime, potrivit Poliţiei.

Incendiul a fost provocat de un cocktail Molotov. Acest lucru urmează să fie confirmat de anchetă.

Simultan cu acest incident, site-ul revistei a fost ţinta unui atac al piraţilor informatici, care au vrut să înlocuiască pagina principală cu o fotografie cu Mecca şi câteva versete din Coran.

Revista a primit recent pe Twitter şi Facebook un anumit număr de "scrisori de protest, ameninţări şi insulte", pe care conducerea publicaţiei se pregătea să le transmită Poliţiei.

În numărul publicat miercuri, 2 noiembrie, revista Charlie Hebdo a apărut sub numele "Sharia Hebdo", anunţând totodată că l-a făcut pe Mahomed "redactor-şef" al acestui număr special.

Amintim, partidul care a câştigat primele alegeri din Tunisia după revolta începută astă primăvară a anunţat că viitoarea legislaţie tunisiană se va baza pe legea islamică Sharia.