Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dan Puric la RFI: Legea maidanezilor va permite o crimă autorizată!

dan-puric-rfi-legea-maidanezilor-va-permite-o-crima-autorizata.jpg

Dan Puric critică legea privind eutanasierea câinilor maidanezi.

"În Anglia, când un câine traversează strada, se face ambuteiaj. În România se face praf!". Iată ce spune actorul Dan Puric, în contextul în care Camera Deputaţilor a votat marţi, 22 noiembrie, legea privind câinii maidanezi. Documentul permite eutanasierea câinilor comunitari, ca ultimă soluţie, de către autorităţile locale. Dan Puric vorbeşte despre "o crimă autorizată" şi spune că legea reflectă "primitivismul celor care ne conduc".

Dan Puric dezaprobă legea privind maidanezii, adoptată marţi de majoritatea deputaţilor. "Este clar că e un lucru nenormal, dar în acelaşi timp, reflectă primitivismul celor care ne conduc-este un fel de hârtiuţă de turnesol-care nu ştiu decât soluţii finale. Se putea găsi după atâţia ani de zile o soluţie civilizată, dar cum suntem conduşi de oameni total necivilizaţi şi de o anumită categorie, este normal ca ei să voteze aşa ceva", spune actorul.

"Eu nu sunt un tip din ăsta hiper-ecologic sau luat pe dimensiuni din astea de manea sentimentală. Aici este vorba doar de civilizaţie. În Anglia, când e un câine care traversează strada, se face ambuteiaj. În România se face praf!", continuă Dan Puric.

"Este şi un exemplu prost şi aşa avem tot felul de şoferi pe jeepane, care calcă toţi câinii pe autostrăzile româneşti, când vine un străin din afară e pur şi simplu oripilat de aşa ceva", crede actorul.

 

Dan Puric: Se putea găsi o soluţie civilizată

 

Dan Puric afirmă că parlamentarii puteau găsi o soluţie "civilizată" la problema câinilor maidanezi: "De fapt, este reflexul lor. S-ar putea face un studiu de antropologie. Ăştia sunt ei şi nu folosesc cuvântul de autorităţi locale, ci tot aşa, un fel de subspecii locale, care vor trece la această crimă autorizată! Se putea găsi o soluţie civilizată, dar dacă ei atâta ştiu să facă după 20 de ani! Mă mir că nu o vor aplica şi asupra populaţiei!".

Camera Deputaţilor a adoptat cu 168 de voturi pentru, 111 voturi împotrivă şi 14 abţineri, legea privind câinii comunitari. Documentul a fost adoptat după mai multe săptămâni de amânări. Camera Deputaţilor este forul decizional.

Legea prevede că eutanasierea câinilor fără stăpân se va putea realiza după ce autorităţile locale vor consulta populaţia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunări de cartier şi că toţi câinii vor fi "cipaţi".

 
Dan Puric, intervievat de Cosmin Ruscior despre legea câinilor maidanezi