Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atac NATO soldat cu 25 de victime în Pakistan

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Pakistanul a decis sâmbătă să blocheze transporturile de provizii pentru forţa NATO din Afganistan care tranzitează teritoriul său. Islamabadul, un aliat al Statelor Unite în regiune, a luat această decizie în urma confruntări de sâmbătă dimineaţă din Pakistan, când mai multe elicoptere ale NATO au atacat un post al armatei pakistaneze de la frontiera cu Afganistanul, omorând 25 de militari, au anunţat oficiali pakistanezi citaţi de AFP.

 

"Am oprit aprovizionarea NATO la ordinul Guvernului federal" de la Islamabad, a declarat Mutahir Hussain, un oficial de rang înalt din regiunea tribală din nordul Pakistanului, unde se află trecătoarea Khyber, principala cale de acces a camioanelor ce alimentează ISAF în special cu carburant.

Atacul forţelor NATO s-a produs într-o zonă tribală din nord-vestul Pakistanului, considerată fief al talibanilor şi principalul sanctuar al reţelei al-Qaida.

Oficiali responsabili cu securitatea în regiunea tribală Mohmand, în apropiere de frontiera afgană, precum şi un oficial militar din Peshawar au precizat că un comandant a fost ucis în timpul atacului, comis în cursul dimineţii de elicoptere ale forţei internaţionale a NATO în Afganistan (ISAF).

Un purtător de cuvân al ISAF de la Kabul a confirmat că "un incident a avut loc", fără a oferi mai multe detalii.