Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dezbatere RFI: Sunteţi de acord să găzduiţi persoane fără adăpost în scara blocului?

dezbatere-rfi-sunteti-acord-sa-gazduiti-persoane-adapost-scara-blocului.jpg

Dezbatere RFI Sunteti de acord să găzduiţi persoane fără adăpost în scara blocului?

Organizaţia Samusocial face apel la locatari şi proprietarii apartamentelor de bloc din Bucureşti să permită accesul în scările de bloc, în nopţile friguroase, a persoanelor adulte fără adăpost. Reprezentanţii organizaţiei spun că în Capitală sunt disponibile doar 300 de locuri de adăpost, insuficiente pentru cele peste 5000 de persoane care trăiesc sub cerul liber.

RFI România vă cere părerea şi argumentele: sunteţi de acord să găzduiţi persoane fără adăpost în scara blocului?

În urma statisticilor din ultimii ani, menţionează un comunicat al organizaţiei Samusocial, s-a constatat că numărul cel mai mare de decese în rândul persoanelor fără adăpost se înregistrează în perioada sezonului rece. Asociaţiile de Proprietari şi Locatari din Bucureşti sunt rugate să permită accesul persoanelor adulte fără adăpost de pe raza Capitalei în scările de bloc.

"Riscăm să ne confruntăm cu un număr mare de decese în rândul semenilor noştri. Pentru aceşti oameni contează foarte mult o supă caldă sau o pătură în plus, însă cel mai important este un adăpost unde se pot proteja de nopţile friguroase ce vor urma", subliniază Sabina Nicolae, Director Executiv Samusocial din România.

Organizaţia Samusocial are ca obiect de activitate protecţia, îndrumarea şi redirecţionarea persoanelor fără un acoperiş deasupra capului către adăposturile existente la nivelul Capitalei. Asociaţia coordonează echipe mobile de zi, de noapte, o echipă psihiatrică şi activitatea de la Cabinetul medico-psiho-social. De asemenea, organizaţia oferă mâncare caldă, saci de dormit şi haine adulţilor străzii.