Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Autostrada Arad-Timişoara, inaugurată

Autostrada Arad-Timişoara, a fost dată duminică în folosinţă. Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat drumul care uneşte cele două oraşe, în lungime de 32 de kilometri.

 

"Practic, punem în circulaţie tronsonul de autostradă Arad-Timişoara. De astăzi, încă 32 de kilometri de autostradă intră în circulaţie în România. Şi, de astăzi, timişorenii şi arădenii şi toţi cei care intră în ţară au un drum pe care să circule şi să nu mai avem necazuri cu accidente şi alte probleme care sunt cunoscute în această zonă. Se vede faptul că dacă aloci bani mai mulţi pentru infrastructură lucrurile încep să se vadă", a spus Boc.

Lucrările la autostrada Timişoara - Arad au început în vara anului 2009, iar ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, afirma că aceasta ar trebui să fie dată în folosinţă la sfârşitul anului 2011.

Autostrada Arad-Timişoata are o lungime exactă de 32,25 de kilometri şi face parte din coridorul IV Pan-european. Valoarea lucrărilor la acest tronson este de 482,8 milioane de lei, echivalentul a 135,43 milioane de euro.

Deşi circulaţia a fost deschisă pe acest tronson, lucrările nu sunt finalizate. Anul viitor, până în luna martie vor mai fi executate lucrări care însă nu afectează circulaţia, cum ar fi montarea unor parapeţi, amenajarea unor parcări şi a unor zone pentru staţiile de combustibil.