Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atentate la Damasc, soldate cu morţi şi răniţi

atentate-damasc-soldate-morti-raniti.jpg

Militari şi civili, ucişi în două atentate la Damasc (AFP/SYRIAN TV).

Circa 40 de oameni au fost ucişi şi alţi 150 răniţi, în două atentate sinucigaşe cu maşini-capcană, produse vineri dimineaţă la Damasc. Bilanţul a fost publicat de un purtător de cuvânt al Ministerului sirian de Externe, citat de agenţia Reuters. Atacurile au vizat clădiri ale serviciilor siriene de securitate, potrivit televiziunii publice siriene, care arată spre reţeaua teroristă Al-Qaida.

"Două atentate, comise de kamikaze aflaţi la bordul unor maşini-capcană au vizat un sediu al securităţii de stat şi o filială a serviciilor de securitate", anunţă televiziunea citată de Agenţia France Presse.

Primele elemente ale anchetei arată că responsabilă pentru aceste atentate este Al-Qaida, conform informaţiilor care defilau în partea de jos a ecranului.

Potrivit martorilor, cele două explozii au avut loc în cartierul Kafar Soussé. O maşină a încercat să forţeze intrarea în incinta sediului securităţii de stat, iar alt vehicul a explodat lângă o clădire a serviciilor de securitate, în acelaşi cartier.

Aceste atentate sunt fără precedent de la războiul dintre preşedintele Hafez al-Assad şi Fraţii Musulmani, din anii '80.

Atacurile de vineri au avut loc la o zi după sosirea unei delegaţii de observatori ai Ligii Arabe.