Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atentatele din Damasc, revendicate

Atentatele de vineri de la Damasc au fost revendicate de gruparea Fraţii Musulmani. Gruparea radicală siriană a revendicat atacurile sinucigaşe soldate cu cel puţin 44 de morţi şi peste 150 de răniţi. Pe de altă parte, liderul ONU Ban Ki-moon s-a declarat vineri "foarte îngrijorat" de violenţele din Siria, solicitând regimului Assad să aplice "în totalitate" planul de ieşire din criză al Ligii Arabe.

 

Secretarul general al ONU este "foarte îngrijorat de escaladarea violenţelor din Siria", a declarat vineri purtătorul său de cuvânt Martin Nesirky.

"Exploziile care au avut loc azi în Damasc şi s-au soldat din nou cu mai mulţi morţi şi răniţi, îi sporesc îngrijorarea. Acesta subliniază că toate violenţele sunt inacceptabile şi trebuie să înceteze imediat", a adăugat Nesirky.

Secretarul general al ONU a continuat să solicite schimbarea politică "credibilă, transparentă şi legitimă" în Siria şi invită guvernul sirian să aplice "complet şi rapid" planul de ieşire din criză al Ligii Arabe, a continuat purtătorul de cuvânt.

În ultimele luni, mii de persoane au murit în Siria în urma reprimării violente a unei revolte populare de către autorităţi. În ciuda protestelor repetate şi a presiunilor internaţionale, regimul lui Bashar al-Assad nu cedează puterea.