Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atentat de amploare la Damasc, cu zeci de morţi şi răniţi

atentat-amploare-damasc-zeci-morti-raniti.jpg

Zeci de morţi şi răniţi, într-un atentat produs vineri, 6 ianuarie, la Damasc (Foto: Reuters).

Un atentat sinucigaş produs vineri în cartierul istoric Midane din Damasc a făcut "zeci de morţi şi răniţi", anunţă televiziunea publică din Siria, citată de AFP. Ultimul atentat de amploare a avut loc pe 23 decembrie. ACTUALIZARE: Atentatul de vineri a făcut cel puţin 25 de morţi, potrivit postului tv amintit.

"Atentatul a avut loc într-un cartier popular, aproape de şcoala Hassan al-Hakim, într-un loc aglomerat", precizează televiziunea siriană, care a difuzat primele imagini de la locul exploziei.

"Primele informaţii arată că a fost vorba de un atentat sinucigaş, care s-a produs la un semafor şi care a făcut zeci de morţi şi răniţi, în special civili", potrivit televiziunii.

"Atentatul terorist a vizat populaţia. Explozia a fost puternică, iar ambulanţele se îndreaptă către cartier", mai anunţă postul public de televiziune din Siria.

Imaginile difuzate de televiziune au arătat resturi de corpuri umane, într-un sac negru de plastic, pete de sânge şi mai multe maşini arse sau cu geamurile sparte.

Pe 23 decembrie, 44 de persoane au fost ucise şi 166 rănite în două atentate sinucigaşe, cu maşină-capcană, la Damasc. Autorităţile siriene au dat vina pe reţeaua teroristă Al-Qaida, în timp ce Opoziţia a acuzat regimul.