Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sri Lanka: 3 milioane de câini vagabonzi, eutanasiaţi

Guvernul din Sri Lanka a luat sâmbătă o decizie care va scandaliza organizaţiile pentru protecţia animalelor. Autorităţile din capitala Colombo au hotărât eutanasierea a nu mai puţin de trei milioane de câini vagabonzi. Decizia a fost luată în condiţiile în care în această ţară zilnic 2.000 de persoane sunt muşcate de animalele fără stăpân.

 

"Este clar că politica noastră a eşuat", a declarat ministrul sănătăţii, Maithripala Sirisena. "Guvernul a decis să revină la practicile anterioare", respectiv acelea de a ucide câinii vagabonzi.

Guvernul a decis practic să anuleze o decizie din 2006 care interzice uciderea câinilor.

Potrivit ministrului Sănătăţii, numărul câinilor vagabonzi a crescut mult, ajungând la trei milioane în ultimii ani şi devenind o problemă gravă de sănătate publică pentru acestă ţară cu 20 de milioane de locuitori.

Autorităţile cheltuiesc în fiecare an peste 13 milioane de dolari pentru a face faţă problemei persoanelor muşcate de câini. Potrivi grupurilor de apărare a acestor animale, eforturile de sterilizare a câinilor au eşuat din cauza corupţiei şi a erorilor de administrare ale autorităţilor.