Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bulgaria, sub zăpadă

O întrunire de urgenţă a fost convocată dumincă la Ministerul de Interne din Bulgaria, în condiţiile în care această ţară este afectată de căderi masive de zapadă. O serie de experţi şi miniştrii ai Cabinetului de la Sofia discută despre situaţia alarmantă din teritoriu. Zeci de sate şi oraşe mici au rămas fără curent electric în Bulgaria, iar numeroase drumuri au fost blocate din cauza ninsorilor din ultimele zile.

Autostrada Hemus, care leagă capitala Sofia de oraşul Varna, este în continuare impracticabilă, iar sute de oameni sunt blocaţi în zăpadă sau în propriile case, realtează presa locală.

La întâlnirea de duminică participă ministrul bulgar de Interne, Ţvetan Ţvetanov, ministrul Dezvoltării Regionale Liliana Pavlova, directorul Agenţiei pentru infrastructură rutieră Lazar Lazarov, precum şi experţi din cadrul ministerelor Economiei şi de Interne.

Situaţie dificilă şi în Austria

Şi în Austria ninsori mai abundente decât în mod obişnuit, însoţite de rafale puternice de vânt, au generat haos pe drumurile şi căile ferate. Mai multe staţiuni turistice au fost izolate, relatează BBC.

În unele zone, stratul de zăpadă a ajuns la peste un metru, iar autorităţile au avertizat asupra riscului extrem de mare de producere a unor avalanşe.

Vineri, aproximativ 15.000 de turişti şi localnici au fost blocaţi în staţiunile de schi din Munţii Arlberg. Drumurile au fost deblocate în această zonă, dar alte regiuni rămân în continuare izolate.

Ninsori abundente sunt prognozate şi pentru următoarele câteva zile.