Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mircea Lucescu va fi operat

lucescu-mircea-prim-plan.jpg

Antrenorul Mircea Lucescu

Starea antrenorului Mircea Lucescu, internat la Spitalului Universitar din Capitală, s-a agravat duminică, tehnicianul român, rănit vineri într-un accident rutier, urmând să fie supus unei intervenţii chirurgicale. Medicii vor încerca să îndepărteze din cavitatea toracică o cantitate mai mare de lichid acumulată, a declarat pentru Mediafax managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cârstoiu.

 

Din primele informaţii reiese că operaţia la care va fi supus antrenorul român nu este una complicată.

Întrebat cât va dura recuperarea lui Mircea Lucescu, Cătălin Cârstoiu a spus că în cazul unor fracturi costale este vorba de 30-45 de zile pentru o recuperare integrală. El a reafirmat că în orice caz medical pot apărea complicaţii, dar că deocamdată starea lui Mircea Lucescu este stabilă.

În aceste momente grele, alături de Mircea Lucescu va fi şi Rinat Ahmetov, patronul echipei Sahtior Donetk, antrenată de român. Miliardarul rus a ajuns azi în România cu un avion privat.

"Mircea Lucescu rămâne antrenorul nostru, are ajutoare de nădejde, jucătorii vor reacţiona bine. Trebuie să câştigăm campionatul şi Cupa. Mircea Lucescu nu este doar antrenorul principal, este şi un bun prieten, voi veni cu plăcere aici, des, să-l vizitez. Îmi doresc să-şi revină foarte repede", a afirmat Ahmetov.

De asemenea, au venit la Bucureşti pentru a fi alături de Lucescu şi fundaşul Răzvan Raţ şi medicul echipei Şahtior Doneţk, Artur Gluşcenko.

Mircea Lucescu a fost vizitat, duminică, şi de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu.