Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Românii de peste hotare se solidarizează cu protestatarii

ambasade-roumanie-referendum.jpg

Ambasada României la Paris, la referendumul din 2007

După manifestaţiile de zilele trecute din Italia şi de la Londra, sunt anunţate proteste în faţa ambasadei române din Berlin. Sâmbătă este prevăzută şi o manifestaţie în faţa ambasadei României de la Paris “în semn de solidaritate cu mişcările civice din ţară”.

Vasile Damian a stat de vorbă cu una din participantele la această manifestaţie din capitala Franţei, Ema Moldovan, fost doctorand la Paris, stabilită aici de trei ani:

În jur de 100 de oameni vor manifesta în faţa ambasadei, spune la RFI Ema Moldovan, în scopul de a se solidariza cu protestatarii din ţara natală. “Vom încerca să fim cât mai paşnici, plini de energie pozitivă şi constructivă, fiindcă, chiar dacă trăim în alte ţări, nu înseamnă că am uitat de sângele de român”, explică Ema Moldovan.

De ce atât de târziu o reacţie a diasporei? Mulţi români lucrează, alţii sunt în plină sesiune de examene, aşa că mobilizarea a fost greoaie, explică Ema Moldovan: “În weekend toată lumea e disponibilă, putem fi mai mulţi. Am întârziat puţin, dar urmărim din prima zi manifestările care au loc în România. Mai bine mai târziu decât niciodată.

 
Ema Moldovan, intervievată de Vasile Damian