Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Traficul rutier, îngreunat de zăpadă

Ninsoarea puternică afectează traficul rutier din mai multe zone ale ţării, circulaţia pe autostrada Bucureşti - Constanţa, între localităţile Basarabi şi Agigea, fiind blocată, duminică dimineaţă, din cauza viscolului şi a zăpezii. Traficul se desfăşoară, de asemenea, cu dificultate şi pe drumurile din Bistriţa-Năsăud şi Sălaj.

Potrivit Centrului Infotrafic, circulaţia rutieră pe autostrada Bucureşti- Constanţa, între localităţile Basarabi (kilometrul 188) şi Agigea (kilometrul 203) este blocat începând cu ora 9.40, din cauza viscolului şi a zăpezii.
În Bistriţa-Năsăud, pe toate drumurile naţionale se circulă cu dificultate, din cauza ninsorii abundente care a început să cadă de dimineaţă, drumarii intervenind cu utilaje şi cu material antiderapant.
"Ninge abundent peste tot în judeţ. Intervenim cu utilaje pe DN 17, în Pasul Tihuţa, pe DN 17C, la Dealul Ştefăniţei, pe DN 17D, la Rodna, peste tot trec lamele care curăţă carosabilul şi maşinile care împrăştie antiderapant", a declarat dispecerul de serviciu de la Secţia Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj.
Potrivit Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, cel mai consistent strat de zăpadă este la Valea Mare - 40 de centimetri, în timp ce la Piatra Fântânele, în Pasul Tihuţa, sunt 30 de centimetri de zăpadă.
Şi în judeţul Sălaj, traficul rutier se desfăşoară îngreunat, porţiunile cele mai afectate fiind DN 1C, peste culmea Mesteacănului, la limita judeţului cu Maramureş, şi pe culmea Munţilor Meseş, pe E81, care face legătura între Sălaj şi Cluj.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă o nouă avertizare meteo de vreme rea valabilă până duminică seară la ora 18.00. Sunt prevăzute ninsori şi intensificări ale vântului în majoritatea zonelor ţării.