Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Emil Boc către prefecţi: Impuneţi restricţii de circulaţie, dacă e cazul

emil-boc-prefecti-impuneti-restrictii-circulatie-e-cazul.jpeg

O bună parte a României este sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. Emil Boc le cere prefecţilor să ia măsuri.

Premierul Emil Boc cere prefecţilor să asigure sprijin logistic persoanelor blocate în trafic şi să impună restricţii de circulaţie, dacă e cazul. Bucureştiul şi 17 judeţe din estul şi sudul ţării se află sub o avertizare de tip cod portocaliu de ninsori şi viscol până joi seara.

Premierul Emil Boc cere prefecţilor, într-o videoconferinţă organizată miercuri la Guvern, să asigure alimente de strictă necesitate şi apă potabilă, spaţii pentru persoane aflate temporar în dificultate şi asistenţă medicală de urgenţă.

"Dacă este nevoie, dispuneţi şi restricţii de circulaţie şi informaţi măcar concomitent oamenii, să ştie dacă mai urmează sau nu un traseu", solicită şeful Executivului.

Codul portocaliu a fost emis pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Constanţa, Tulcea, Mehedinţi, Dolj, Olt şi sudul judeţului Argeş. Va fi viscol, iar vântul poate atinge şi 90 de kilometri pe oră.

 

Trafic îngreunat de viscol

 

În Bucureşti, ca şi în ţară se circulă greu, din cauza ninsorii abundente. Şase sute de utilaje de deszăpezire au ieşit pe străzi încă de la miezul nopţii, dar viscolul a depus din nou zăpada pe carosabil. Curăţarea străzilor este îngreunată însă de trafic. De altfel, primarul Sorin Oprescu a făcut şi el un apel la şoferi ca după-amiază şi seara să circule mai puţin, pentru ca maşinile Primăriei să poată degaja arterele de circulaţie.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, cel mai afectat este Sectorul 6. Din cauza ninsorii abundente, mai mulţi copaci au cedat. Pe Bulevardul Regina Elisabeta şi pe Bulevardul Constructorilor din Crângaşi, copacii căzuţi au distrus câteva maşini.

 

Zboruri afectate de viscol

 

Aeronavele decolează cu întârziere, din cauza condiţiilor meteo din Capitală. De pe aeroportul Otopeni se pleacă, în medie, cu întârzieri de 30- 40 de minute, în timp ce pe aeroportul Băneasa întârzierile se ridică la 2-3 ore.