Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Primele victime ale vremii. Codul galben, extins. Vine gerul!

Patru persoane au murit din cauze corelate cu vremea, în Dâmboviţa, Giurgiu, Brăila şi Tulcea, a anunţat vineri subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. Judeţele Constanţa şi Tulcea sunt sub un Cod galben de viscol până sâmbătă dimineaţă. În acest week-end se instalează gerul în aproape toată ţara.

E greu de făcut o legătură directă între cei patru morţi şi viscolul de afară, dar faptele nu pot fi nici neglijate. Subsecretarul de stat Raed Arafat spune că în Dâmboviţa a fost vorba despre un bătrân care a ieşit din casă, fiind ulterior găsit mort într-un şanţ, iar în Brăila o persoană a murit după ce ambulanţa pe care o chemase a rămas blocată în zăpadă.

În celelalte două cazuri este vorba de un om înjunghiat la Tulcea şi o persoană care a murit în maşină, intoxicată cu monoxid de carbon, în judeţul Giurgiu.

Noile informaţii vin după ce o femeie de 87 de ani din comuna dâmboviţeană Corbii Mari a fost găsită moartă vineri, pe o stradă din localitate, din cauza frigului.

Între timp, viscolul şi zăpada perturbă în continuare traficul feroviar, în timp ce cursele aeriene pleacă de pe aeroporturi cu întârziere.

În total, 60 de trenuri din ţară au fost anulate, iar din Gara de Nord nu mai sunt plecări întârziate, potrivit CFR Călători.

În fine, aflăm şi că judeţele Constanţa şi Tulcea sunt sub un Cod galben de viscol până sâmbătă la ora zece dimineaţa. Meteorologii anunţă că în aceste zone, vântul va avea intensificări cu viteze de până la 60 de kilometri pe oră.

În zilele următoare, temperaturile vor continua să scadă, iar vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a ţării, potrivit ANM.