Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Emil Boc: Ninsoare şi viscol, până miercuri

Ninsoarea şi viscolul continuă să afecteze traficul rutier din ţară, 14 drumuri naţionale, patru linii de cale ferată şi câteva porturi fiind închise sâmbătă din cauza drumului impracticabil sau a vizibilităţii reduse. Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă că fenomenele meteo extreme se vor înregistra şi în urmatoarea săptămână.

 

Premierul a precizat că până miercuri vor fi ninsori şi visol în diferite regiuni, pe rând, dar nu va fi mai greu ca până acum, precizând că autorităţile trebuie să păstreze vigilenţa.

Iarnă grea, cel puţin până miercuri

Emil Boc, Premier

AscultăDownload

 

"Nu va fi mai greu ca până acum. Toată situaţia este sub control", a spus premierul, la finalul videoconferinţei cu prefecţii susţinută la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Sunt totuşi şi veşti bune: traficul pe tronsonul Lehliu - Cernavoda al autostrăzii A 2 a fost deschis sâmbătă la prânz pentru vehiculele de maximum 7,5 tone. De asemenea, maşinile pot circula din aceasta dimineaţă şi pe A1 si pe alte 12 drumuri nationale, anunţă autorităţile.

Încă 4 persoane, victimele gerului

Alte patru persoane au murit în ultimele 24 de ore din cauza gerului. De la avertizarea de ger emisă de meteorologi şi până în prezent s-au înregistrat 28 de decese din cauza hipotermiei severe, după ce în ultimele 24 de ore au murit alte patru persoane, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

De asemenea, 329 de persoane fără adăpost sau cu hipotermie au fost transportate de către serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale, în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 148 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unităţile şi compartimentele de primiri urgenţă.