Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viscol în România: drumuri închise, trafic îngreunat

Ninsorile şi viscolul pun probleme la acest început de săptămână în sudul şi sud-estul ţării. Toate drumurile naţionale din judeţele Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Vrancea, Buzău, Călăraşi şi Tulcea erau închise luni dimineaţă, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

Circulaţia pe DN2, DN3, DN4, de la ieşirea din Bucureşti, pe raza judeţului Ilfov, către judeţele Ialomiţa şi Călăraşi nu este permisă.

Iată alte câteva artere pe care circulaţia este întreruptă, din cauza ninsorilor şi a viscolului: Autostrada A2 Bucureşti-Cernavodă; DN 11A Oneşti (BC)-Adjud (VN)-Podu Turcului (BC)-Bârlad (VS); DN 1D Albeşti-Paleologu (PH)-Urziceni (IL); DN 2G Bacău-Comăneşti; DN 2F Bacău-Vaslui; DN 15D Piatra Neamţ-Roman-Negreşti (VS); DN 7C Curtea de Argeş-Piscu Negru (AG); DN 71 Sinaia (PH)-Moroeni (DB); DN 1A Săcele-Cheia-Vălenii de Munte. Autostrada Bucureşti-Piteş e deschisă, dar se circulă în condiţii de iarnă.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat luni că aproximativ două sute de utilaje acţionau în cursul dimineţii în Bucureşti pentru a deszăpezi drumurile.

Mai mulţi copaci plini cu gheaţă au căzut în sectoarele 2, 3, 4 şi 6, avariind mai multe maşini, în timp ce în Sectorul 2 a căzut un stâlp de iluminat.

Un tramvai a deraiat luni dimineaţă la intersecţia dintre Vasile Milea şi Bulevardul Timişoara, dar traficul s-a reluat ulterior.

Peste 1.200 de oameni au sunat duminică la Serviciul de Ambulanţă al Capitalei. Circa trei sute de persoane au fost duse în adăposturi speciale, precizează Sorin Oprescu.

Un cod portocaliu de ninsori şi viscol a fost emis duminică, pentru sudul şi sud-estul ţării. Atenţionarea este valabilă până miercuri la ora zece dimineaţa.