Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) 17 răniţi, în urma a două explozii în Sighetu Marmaţiei

explozie-sighet.jpg

Reprezentanţi ai autorităţilor au fost răniţi în a doua explozie (Sursa: actualmm.ro)

17 persoane au fost grav rănite, duminică dimineaţă, în urma a două explozii puternice care au zdruncinat un club de noapte din Sighetu Marmaţiei. Prima deflagraţie s-a produs în urma unei acumulări de gaze în momentul în care câteva tinere şi-au aprins ţigările în toaleta clubului, au declarat surse de la faţa locului. O a doua explozie a avut loc după sosirea autorităţilor, provocând alte 10 victime.

Printre victimele celei de-a doua deflagraţii se numără trei poliţişti, doi pompieri şi patru persoane civile, precum şi un notar.

Rănite în prima explozie, şase tinere aflate în stare gravă au fost transportate de urgenţă duminică dimineaţă la Bucureşti la Spitalul de Arşi, iar alte 9 victime vor ajunge cu un avion în Capitală.

Subsecretarul de stat Raed Arafat a declarat la TVR Info că starea unora dintre răniţi este gravă.

17 răniţi în 2 explozii dintr-o discotecă

Raed Arafat, Subsecretar de stat

AscultăDownload

 

Unele victime au arsuri pe 25% - 30% din suprafaţa corpului. Sunt arsuri serioase la nivelul membrelor şi a feţei. Vom pleca înapoi la Baia Mare pentru a prelua victimele celei de-a doua explozii”, a declarat Raed Arafat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Alin Maghiar, a declarat că o comisie de anchetă va cerceta cauzele şi împrejurările în care s-au produs cele două explozii. El a spus că, potrivit standardelor, accesul unei echipe de cercetare în interiorul unei clădiri afectate de o explozie se poate face doar după ce furnizorul de gaz spune că acest lucru este sigur, iar construcţia nu prezintă risc de prăbuşire.

"Nu mă pot pronunţa asupra cauzelor celei de-a doua explozii, pentru că nici la prima explozie nu se cunosc cauzele. Se va face o comisie care va cerceta ambele cauze de explozie. O echipă de cercetare nu pătrunde înăuntru până când furnizorul de gaze nu spune că accesul se poate face în siguranţă. Deocamdata, nu se ştie de unde au ajuns gazele în incinta respectivă", a mai spus Maghiar.

Imagini din faţa clubului unde s-au produs exploziile.