Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Proiect pentru studenții bucureșteni: Cum îți găsești un job după terminarea studiilor?

stud.jpg

(Sursa: life123.com)

200 de studenți vor participa, începând cu octombrie 2012, la un program finanțat din fonduri europene, al cărui scop este antrenarea și orientarea vocațională a tinerilor participanți. ”Conform studiilor UE, 4 din 5 studenți români ajung șomeri după terminarea studiilor, iar 86% dintre ei afirmă că au învățat să își îndeplinească sarcinile de la serviciu la locul de muncă și nu la școală sau  universitate”. Iată cum motivează organizatorii proiectului necesitatea unei astfel de inițiative menite să ajute absolvenții de studii superioare să își găsească mai ușor un loc de muncă.

Primul pas în cariera ta” este numele programului la care vor participa cei 200 de studenți români. La cursurile gratuite care vor începe în toamna acestui an se pot înscrie masteranzi sau studenți aflați în ani de studii terminali în cadrul Universităților din București.

Organizatorii au dezvăluit, în cadrul conferinței de lansare a proiectului, că cei mai buni 40 de participanți vor merge într-o tabară de excelență de o săptămână unde vor avea ocazia să se întâlnească cu angajatori din domeniile în care vor să profeseze.

Obiectivul acestui proiect constă în dezvoltarea abilităţilor de integrare pe piaţa muncii a studenţilor participanți prin programe inovatoare de coaching şi orientare vocaţională, de-a lungul a 22 de luni, ca metodă de creştere a competitivităţii pe piaţa muncii. Sesiunile de consiliere  şi orientare vocaţională derulate cu studenţii vor fi completate de o platformă on-line cu instrumente moderne de coaching, adaptate la realităţile pieţei. Prin intermediul unor analize de nevoi atât în rândul studenţilor, cât şi în rândul angajatorilor, se va identifica nevoia pieţii pentru competenţele necesare absolvenţilor, astfel încât aceştia să fie în măsură să-şi găsească mai uşor un prim loc de muncă relevant”, se afirmă într-un comunicat al firmei care se ocupă de implementarea proiectului.

Cei interesați de acest program pot afla mai multe informații contactând organizatorii pe e-mail, la adresa [email protected], sau accesând site-ul www.qipa.ro.