Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Proteste în cele 27 de state membre

eu-flags.jpg

Cartel Alfa şi BNS solicită amânarea semnării de către România a tratatului fiscal

Sindicaliştii Cartel Alfa şi BNS protestează miercuri, alături de colegii lor europeni, faţă de Tratatul fiscal al UE, considerând că impunerea unei austerităţi „va arunca Europa în recesiune”. Acţiunea de protest are loc în ajunul Summitului European, summit ce stă sub semnul austerităţii şi al disciplinei bugetare.

Confederaţia Europeană a Sindicatelor organizează manifestaţii în toate cele 27 de ţări pentru a denunţa şi a condamna acest tip de guvernanţă şi pentru a propune alternative pentru locuri de muncă şi justiţie socială.

Andreea Orosz, Magazin European: Vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, Mariana Kniesner ne dă mai multe detalii:

AscultăDownload

În România, sindicatele arată că semnarea acum de către România a tratatului pentru austeritate va adânci şi mai mult efectele crizei şi riscă să menţină ţara într-o recesiune de lungă durată. Mesajul sindicaliştilor va fi acum „Până aici! Ajunge!”. Prin aceste proteste se aduce în discuţie şi necesitatea de a crea noi locuri de muncă, redresarea economică, justiţia socială şi solitaritatea.

Aşadar, Cartel Alfa şi BNS solicită amânarea semnării de către România a tratatului, cel puţin până în momentul în care vor fi îndeplinite criteriile pentru accesul în zona Euro.