Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tabloul prostituţiei în Franţa, împărţit între români şi chinezi

prostitution.jpg

Cam 40 de reţele de prostituţie sunt dezmembrate anual în Franţa

Numeroşi români sunt implicaţi în reţelele de proxenetism din Franţa, rezultă din analiza unui magistrat care a încercat să analizeze statisticile justiţiei pentru a creiona tabloul general al prostituţiei în Franţa.

Tabloul proxenetismului şi al prostituţiei s-a modificat în Franţa odată cu deschiderea frontierelor şi construcţia europeană. Până în 1980, majoritatea proxeneţilor erau francezi. În prezent, peste 70% dintre proxeneţi sunt de origine străină. Cotidianul Le Figaro, care a publicat marţi un dosar pe aceste teme, precizează şi faptul că 90% dintre prostituatele care lucrează în prezent în diverse locuri publice sunt de naţionalitate străină.

Matei Vişniec: Tabloul prostituţiei în Franţa, împărţit între români şi chinezi

AscultăDownload

Ţările care furnizează cele mai mult prostituate sunt, în ordinea asta, România, Bulgaria, Nigeria, Brazilia şi China”, precizează în Le Figaro Yann Sourisseau, şeful Oficiului Central pentru Reprimarea Exploatării Fiinţelor Umane. Un alt expert în materie, care semnează un articol în cotidianul citat, declară la Paris că „majoritatea teritoriilor în care acţionează prostituatele sunt împărţite între răufăcători români şi chinezi”.

Este dat ca exemplu exemplu un imens spaţiu verde din vestul Parisului, Pădurea Boulogne, care ar fi „în mâna românilor”. În nordul acestei zone sunt puse „la lucru” ecuatorience care „operează” în camionete, iar în sud, în plină natură, „lucrează” tinere românce şi bulgăroace, dintre care multe sunt minore.

Potrivit magistratului francez, un proxenet câştigă în jur de 150.000 de euro pe an. Cam 40 de reţele de prostituţie sunt dezmembrate anual în Franţa. În 2010 au fost condamnate pentru proxenetism 475 de persoane, cu pedepse situate între un an şi opt luni şi un doi ani şi trei luni de închisoare.