Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Belgienii şi elveţienii, în stare de şoc, după accidentul de autocar

belgienii-elvetienii-stare-soc-accidentul-autocar.jpg

Ceremonie în memoria victimelor accidentului de autocar din Elveţia (Foto: Reuters/Yves Herman)

În Belgia, două şcoli au fost transformate în memoriale pentru victimele accidentului de autocar de marţi din Elveţia, soldat cu 28 de morţi, printre care 22 de elevi. Cei mai mulţi morţi erau şcolari belgieni şi olandezi, care se întorceau acasă din vacanţa de iarnă. Autocarul s-a ciocnit de un perete într-un tunel din cantonul elveţian Valais.

În oraşul Lommel, de la graniţa cu Olanda, sute de oameni au venit pentru a semna în cartea de condoleanţe şi ca să depună flori în memoria elevilor în vârstă de 11-12 ani, care au murit în accidentul de autocar.

Localnicii spun că sunt încă în stare de şoc, iar unii declară că tragedia îi va face să se gândească de două ori înainte să-şi trimită copiii în excursii cu şcoala. "Nu mi-aş trimite copiii într-o excursie de genul acesta. S-ar putea să fie o reacţie stupidă, dar copiii nu sunt în siguranţă", spune o femeie citată de Euronews.

Un bărbat spune: "Tocmai am văzut doi poliţişti cu lacrimi în ochi, deci cred că e un moment dificil pentru toată lumea".

Mesaje şi buchete de flori au fost lăsate de asemenea la şcoala din oraşul Heverlee, unde erau elevi unii dintre copiii morţi în accidentul de autocar. Pe culoarele şcolii, panourile de pe pereţi sunt pline cu desene ale copiilor: flori şi curcubeie, precum şi mesaje despre unul dintre profesorii care au murit.