Două atentate cu zeci de victime, în Damasc

Mai mulţi civili şi membri ai forţelor de securitate au fost ucişi în atentate comise sâmbătă dimineaţă la Damasc, a anunţat televiziunea oficială siriană. Telviziunea a anunţat că două atacuri au vizat conducerea poliţiei criminalistice şi un centru de cercetare al aviaţiei, provocând victime în rândul civililor şi al forţelor de securitate. Postul de telviziune afirmă, de asemenea, că "potrivit primelor informaţii este vorba despre maşini-capcană", cel puţin 27 de persoane fiind ucise, iar alte aproximativ 100, rănite.

Una dintre explozii a avut loc între bulevardul Bagdad şi cartierul al-Qasaa, în timp ce o a doua s-a produs în cartierul Duar al-Jamarik, a precizat televiziunea.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH) a declarat, la rândul său, într-un comunicat că mai mulţi membri ai forţelor de securitate au fost ucişi în aceste explozii vizând centre de securitate, fără a le localiza însă.

Mai multe atentate au avut loc în Siria de la izbucnirea, la 15 martie 2011, a unei revolte populare ostile preşedintelui Bashar al-Assad, care refuză să recunoască amploarea acesteia şi acuză "bandele teroriste armate"că sunt la originea violenţelor soldate cu 9.000 de morţi într-un an, potrivit OSDH.

La 3 martie, doi civili au fost ucişi şi alte 20 de persoane au fost rănite într-un atentat sinucigaş comis în oraşul Deraa, leagănul mişcării de contestare din sud, a anunţat agenţia oficială Sana.

La 6 ianuarie, un atentat s-a produs în centrul Damascului provocând zeci de morţi şi răniţi, la două săptămâni după un atac similar imputat de autorităţi Al-Qauda şi de opoziţie regimului contestat al lui Bashar al-Assad.

La 10 februarie, două atentate cu maşină-capcană au afectat Alep (nord), al doilea oraş ca mărime din Siria, provocând 28 de morţi şi 235 de răniţi.