Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Începe Rabla 2012

Programul Rabla 2012 porneşte luni prin înscrirea şi validarea colectorilor şi producătorilor. Proprietarii persoane fizice se pot se pot adresa firmelor colectoare, pentru casarea autoturismelor vechi, începând din data de 3 aprilie şi până în 19 noiembrie, anunţă Ministerul Mediului, citat de Hotnews. 

 

Pentru acest an, Administraţia Fondului pentru Mediu a prevăzut un buget de 114 milioane lei care permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de zece ani. Ca şi în 2010 şi 2011, cuantumul primei de casare este 3.800 lei, aceasta fiind exprimată printr-un tichet cu valoare nominală.

De asemenea, pentru achizitionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult 3 tichete valorice, scrie Hotnews.

Prin Programul Rabla, în ultimii doi ani, au fost casate peste 305 mii de autoturisme uzate si au fost achizitionate peste 100 de mii de autoturisme noi. Din acestea 40 de mii sunt de origine autohtona.

Lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati sa participe in anul 2012 la Programul de Stimulare a Innoirii Parcului Auto National (Rabla) va fi publicata pe site-ul AFM, in cadrul sectiunii Programul de Stimulare a Innoirii Parcului Auto National 2012. La fel si cea a operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz.