Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Onisei (CNA): Nu exclud înjumătăţirea înjumătăţirii în cazul OTV!

OTV primeşte cea mai drastică sancţiune posibilă de la CNA: Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis că postul lui Dan Diaconescu mai poate emite doar până pe 28 septembrie. Mai exact, CNA i-a înjumătăţit licenţa, care expira pe 1 aprilie anul viitor. O nouă înjumătăţire nu este exclusă, susţine vicepreşedintele CNA, Ioan Onisei.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat decizia în urma numeroaselor sancţiuni primite până acum de OTV, din cauză că face publicitate politică Partidului Poporului, fondat de Dan Diaconescu, patronul postului de televiziune.

În replică, acesta a susţinut că nu a fost prezentat pe post ca membru al PPDD, ci ca jurnalist. Un argument care nu-l convinge însă pe vicepreşedintele CNA, Ioan Onisei, care spune că sancţiunea primită de OTV ar putea fi înăsprită, dacă postul continuă să calce strâmb.

Potrivit legii, se mai pot lua decizii, în sensul înjumătăţirea înjumătăţirii, dar important este ca lucrurile să nu continue într-o asemenea manieră, pe de o parte şi pe de altă parte, să vedem împlinită această decizie, consecința acestei decizii”, declară Onisei.

Vicepreşedintele CNA precizează că după ce-i expiră actuala licenţă, OTV are dreptul să ceară prelungirea ei. Istoricul sancţiunilor primite de postul tv ar putea cântări însă în luarea deciziei, dă de înţeles Ioan Onisei.

 
Ioan Onisei, intervievat de Cosmin Ruscior, despre sancţiunea impusă de CNA postului OTV