Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Accident feroviar în Olanda

accident-tren.jpg

Sursa: cbsnews.com

125 de persoane au fost rănite, dintre care cel puţin 13 grav, în urma coliziunii produse sâmbătă seara între două trenuri, la Amsterdam. Potrivit oficialilor, accidentul s-a produs în zona de vest a capitalei olandeze. Deocamdată nu se ştie care a fost cauza coliziunii frontale între un tren intercity şi unul local.

 

Accidentul s-a produs într-o regiune aglomerată a reţelei feroviare olandeze, perturbând serviciile între Amsterdam şi Haga, precum şi spre aeroportul Schiphol. O investigaţie a fost demarată pentru a stabili cauzele coliziunii.

Unul dintre trenuri făcea legătura între oraşele Den Helder şi Nijmegen, iar celălalt circula între Amsterdam şi Uitgeest, a declarat un oficial al companiei de căi ferate.

"Bănuim că multe persoane au fost aruncate prin tren în urma coliziunii", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, Ed Kraszewski.

El a adăugat că unele dintre victime au suferit fracturi ale oaselor şi răni la gât. Toţi pasagerii au fost ajutaţi să iasă din vagoane, iar cei răniţi au fost transportaţi cu ambulanţele la spital.